Γιώργος Γλυκοφρύδης Μυθιστορήματα, διηγήματα, και άλλα συναφή.

 
 
 

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Ξεκίνησα εργαζόμενος στις κινηματογραφικές ταινίες και στα τηλεοπτικά σήριαλ του πατέρα μου Πάνου Γλυκοφρύδη κι αργότερα εργάστηκα ως β' βοηθός σκηνοθέτη στον Θόδωρο Αγγελόπουλο. Παράλληλα, παρακολούθησα μαθήματα κινηματογράφου στην "Deutsche Film- und Fernsehakademie" στο (τότε) Δυτικό Βερολίνο. Σπούδασα Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμο «La Sapienza» της Ρώμης αλλά είχα ήδη ανακαλύψει την Πληροφορική την οποία και ακολούθησα ως επαγγελματική καριέρα. Έτσι, ξεκίνησα να αρθρογραφώ σε περιοδικά κυρίως Ειδικού Τύπου δημοσιεύοντας, όμως, και διηγήματα.

Σημαντικότερη ήταν η σειρά διηγημάτων με τον τίτλο "Utopia" στο περιοδικό "Ο κόσμος του Internet". 1995 - 1996.

Η νουβέλα «99.9% αληθινή ιστορία» κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό διηγημάτων Επιστημονικής Φαντασίας της «Anubis» το 1996.


Το πρώτο μου μυθιστόρημα, «Ο Επιβάτης», υποψήφιο για βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου στο περιοδικό «Διαβάζω», εκδόθηκε το 2006 από τις εκδόσεις "Νεφέλη". Ακολούθησαν δύο συμμετοχές με διηγήματα στα συλλογικά βιβλία «Α, όπως Αμερική» και «Το βιβλίο του Κακού» των εκδόσεων "Το Μαγικό Κουτί". Το «10 ώρες δυτικά», στις εκδόσεις "Ελληνικά Γράμματα", είναι το δεύτερο μυθιστόρημα. Τρίτη συμμετοχή με διήγημα στο συλλογικό "Έρως 13" των εκδόσεων "Ψυχογιός".

Το «Hotel Chelsea», είναι το τρίτο μου μυθιστόρημα, που θα κυκλοφορήσει στις 18 του Σεπτεμβρίου του 2012 από τις “Εκδόσεις Ψυχογιός”.

Επίσης, διηγήματά μου, άρθρα, και νουβέλες, έχουν δημοσιευθεί από την εφημερίδα "Έθνος", και από τα ακόλουθα ηλεκτρονικά περιοδικά, blogs, και web sites.


http://www.literature.gr/

http://fractalart.gr/

http://toparathyro.com/

http://dimartblog.com/


---


georges.glykofrydis@laposte.net